Ángel Leal: “Al Futbol Base sempre hem estat reinventant-nos perquè els nostres jugadors no deixin de jugar a futbol”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

El Futbol Base del CE L’Hospitalet porta tota la temporada treballant perquè, tot i les circumstàncies causades per la pandemia, tots els jugadors i jugadores de la cantera del club seguexin gaudint d’aquest esport que tant ens agrada. L’Ángel Leal, coordinador del nostre futbol base, explica quina ha estat la metodologia que s’ha desenvolupat des d’octubre a dia d’avui. 

Pregunta: Com està sent la tornada progressiva a la nova normalitat?

Ángel Leal: Des de setembre ens hem anat adaptant a les restriccions de l’Ajuntament i també les de la Generalitat. Amb temes d’horaris hem optat per intentar que tant jugadors com entrenadors no perdin qualitat en els entrenaments i vam decidir fer dos dies d’entrenaments en lloc de tres però que la durada fós més llarga. Ara també, amb la reducció de restriccions, també estem fent entrenaments el cap de setmana. Respecte a la mobilitat hem aplicat exercicis online també perquè cap jugadors es quedi al marge

Com a resum podem dir que cada dia ens hem anat ajustant a mesures noves. Sempre hem estat reinventant-nos per a que els nostres jugadors no deixin de practicar l’esport i això implica un esforç i treball constant.

P: Quines han estat les principals mesures de prevenció que s’han dut a terme durant aquest temps? Com han estat els entrenaments?

AL: El que fem per exemple és prendre la temperatura sempre abans d’entrar a l’Estadi, sempre es porta la mascareta posada fins que no comences l’activitat física i és imprescindible mantenir cadascú en el seu grup bombolla respectant les limitacions d’aforament. Per altra banda, també els nens han de venir vestits des de casa per tal d’evitar que es comparteixi molt de temps en espais tancats com podria ser un vestidor.

P: Sabeu en quina mesura es reprendran les competicions?

AL: Tot va avançant poc a poc. Per exemple fa dos setmanes que el Juvenil A va tornar a la competició i ara ens van dir que és probable que la setmana que ve poden tornar la resta de juvenils a més del Femení. No obstant, sobre la resta de competicions de moment no hi ha novetats, tocarà esperar

P: Fa unes setmanes l’Hugo del Chicca va debutar amb el primer equip i ell i el Vitalie, un altre juvenil, estan en dinàmica del primer equip, sinònim de que la cantera dóna els seus fruits.

AL: Un dels nostres objectius  és formar jugadors per arribar al primer equip. S’intenta que la idea que implantem en cada un dels nostres equips sigui similar a la que s’aplica en el primer equip i d’aquesta manera es pugui reforçar des de casa. Veure èxits com el debut de l’Hugo sempre és una alegria i et reforça per seguir treballant en aquesta línea. 

P: Des de la directiva s’està impulsant més la cantera? Quina és la teva funció?

AL: La veritat és que s’està notant la mà de Xavi Escaich i Àlex Hermida entre molts d’altres i que s’està apostant més per la casa. El suport és constant i tot suma. Tant els jugadors com els pares noten la millora. La meva funció és bàsicament ser el responsable del futbol base a peu de camp. Supervisar tot el tema de partits i entrenaments, relació amb els pares i fer d’enllaç amb la directiva per confirmar que tot estigui en ordre.

Oriol Muñoz