ELS ENTRENAMENTS HÍBRIDS, L’INNOVADOR MÈTODE DEL FUTBOL BASE DEL CE L’HOSPITALET

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

La pandèmia va alterar gairebé tots els plans en el món de l’esport. Des del març de 2020 fins el dia d’avui, les joves generacions no han pogut gaudir del futbol tal com estaven acostumats per culpa de les restriccions sanitàries amb les que portem convivint des de fa un any.

No obstant, des del planter del CE L’Hospitalet s’ha buscat la forma per poder seguir treballant amb les nostres promeses i l’Agus Melo Pérez, entrenador del Benjamí D i Infantil D, va aplicar el millor mètode possible. Juntament amb el seu staff, l’Agus va implementar el que en el nostre futbol base es coneix com a ‘entrenaments híbrids’. Però, en què consisteixen?

«Per culpa de les restriccions de mobilitat d’aquests últims mesos, són molt els nens que no poden assistir als entrenaments de forma presencial. Al final som un equip i no podem deixar més de la meitat al marge. Per tal de seguir treballant tots junts, vam decidir que 30 minuts abans de cada entrenament poséssim un ordinador al mig del camp per realitzar una sèrie d’exercicis que es poguessin fer des de casa. D’aquesta manera, els que no podien venir al Municipal no es quedessin enrere. No volíem que tot fos físic i vam organitzar uns exercicis més centrats en el futbol que en uns purament ‘de gimnàs‘, explica l’Agus.

La idea, tal com expressa l’entrenador riberenc, va sorgir en ple confinament domiciliari pel fet de mantenir l’equip unit. «Jo al març entrenava a un Aleví que en mesos passaria a ser Infantil. Al ser un canvi important de categoria, vam decidir els membres del staff seguir fent exercicis per mantenir el contacte i la sintonia entre tots els jugadors. L’objectiu no era físic sinó social. Era una forma més amena de passar la quarantena. Per exemple, els divendres en lloc d’exercicis fèiem xerrades per saber com estàvem passant tants dies tancats a casa”.

 

Aquesta innovació va cridar l’atenció dels coordinadors del futbol base riberenc i, al veure que tenia una gran efectivitat, es va decidir que més jugadors d’altres equips s’unissin a la iniciativa. Tots els jugadors riberencs s’han adaptat molt fàcilment a aquest nou mètode d’entrenament.

“Tots els nens s’han adaptat molt ràpid. Ja porten gairebé un any que tot ho estan fent a través de l’ordinador i els entrenaments híbrids no els hi ha suposat cap complicació. Realment, els més sorpresos hem estat els entrenadors«, admet amb un somriure. Sembla que amb la situació epidemiològica actual cada cop els entrenaments tornen a ser tal com els coneixíem abans de la pandèmia i el mètode híbrid ha aconseguit gran part del seu objectiu: mantenir l’equip cohesionat i que els nostres futbolistes hagin seguit fent allò que més els hi agrada. Ara bé, com bé recorda, l’Agus «el millor futbol és el que es practica al camp”.

 

 

 

 

Oriol Muñoz