Lourdes García, la cadet del CE L’Hospitalet, que va escriure un llibre als 11 anys

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

Lourdes García Díaz és una jugadora del Futbol Base del CE L’Hospitalet molt especial. Amb tan sols 11 anys va escriure la seva primera novel·la: ‘Amor a destemps’. El llibre tracta la història fantàstica d’una noia anomenada Eveline, que s’enamora del personatge principal d’un dels seus contes favorits i a partir d’allí es desenvolupa la trama.

Per una data tan assenyalada com ho és Sant Jordi, què millor que xerrar amb la nostra petita escriptora? La jove cadet riberenca ens explica com pot compaginar les seves dues grans aficions, el futbol i escriure, amb els estudis, a més d’explicar-nos quins són els seus següents passos com a escriptora. 

P: Com va sorgir la idea d’escriure el llibre?
Lourdes García: La idea va sorgir quan tenia 11 anys, en sisè de primària, quan jo estava passant per un mal moment. Jo sempre he estat una noia a la qual li ha agradat molt llegir i escriure i llavors vaig començar a crear la meva pròpia història a poc a poc fins a construir ‘Amor a destemps’.

P: Explica’ns una mica que va el teu llibre.
LG: ‘Amor a destemps’ relata la història d’una noia turmentada, Eveline, que,per un seguit de successos que li fan mal, es refugia en un llibre el personatge del qual li encanta. Aquest personatge cobra vida i junts passen un seguit de successos misteriosos i s’enamoren. En la parella resideix el futur del món i el control sobre els sentiments letals dels mortals: els pecats capitals.

P: Per a una noia tan jove com tu, com es poden compaginar estudis, futbol i ser escriptora?
LG: Lògicament no és fàcil. Li dono prioritat als estudis i a l’escola. Al futbol també li dedico bastant temps perquè m’encanta. A escriure em centro més quan tinc molt temps lliure com poden ser les vacances d’estiu o Setmana Santa.

P: Passant al futbol, què tal està sent la volta a la competició després de tants mesos sense partits?
LG: El confinament em va fotre perquè jugar a futbol m’encanta. La tornada a la rutina ha costat bastant perquè estant tant de temps parades la condició física no és la mateixa, però ara que estem de tornada perquè la veritat és que estic molt contenta.

P: Ja estàs pensant en algun altre llibre?
LG: Sí, de fet ja estic escrivint la continuació d’Amor a destemps. No obstant això, com t’he comentat abans és difícil compaginar els estudis, el futbol i escriure. De moment, deixo un costat l’elaboració d’aquest segon llibre i així tinc una mica més de temps lliure. Durant les vacances podré continuar escrivint amb més tranquil·litat.

P: Ja per a finalitzar, com veuen els teus amics/as que sent tan jove siguis capaç d’escriure un llibre?, t’esperaves tant de suport?
LG: Fa poc em vaig canviar d’institut i quan vaig contar que tinc un llibre es van quedar molt sorpresos. Sempre em diuen que ells serien incapaços de poder jugar a futbol, estudiar i alhora escriure un llibre. La veritat és que estic molt contenta del suport rebut i només tinc paraules d’agraïment per a totes les persones que m’han ajudat.

 

Oriol Muñoz