Xavi Escaich: “Estem treballant per a que l’afició torni a l’Estadi”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram
Share on email

Xavi Escaich, director general del CE L’Hospitalet, va complir aquest gener un any al càrrec. Ha estat un any amb sensacions molt oposades amb l’alegria de l’ascens a 2aB i la consecució de la Copa Catalunya, que contrasta amb la situació epidemiològica en la que ens ha deixat el Covid-19. Tot i aquest i les circumstàncies, el club no ha parat la seva activitat i el primer equip fent una gran temporada en el seu retorn a la segona B i el futbol base entrenant adaptant-se a les exigències dels protocols


P: La primera pregunta és obligada, com valores l’actuació de l’equip fins al moment?

XE: En línies generals molt positiva tenint en compte el nivell de competitivitat i els pressupostos dels altres equips de la lliga. Hem d’estar satisfets , ara estem passant una mala ratxa però els hi passa a tots els equips això. Estem en una situació on, si es guanyen un o dos partits, podem estar en disposició de lluitar per l’ascens a la 1ª RFEF.


Com bé dius, l’equip està patint més aquesta segona volta. Com ha d’afrontar aquesta situació un vestidor per poder sobreposar-se?
El més important és que l’equip sigui conscient que pot guanyar a qualsevol rival, que no es caigui en el derrotisme. Als primers partits vam guanyar al Barça, Espanyol, etc. Els jugadors són els mateixos, s’ho han de creure. Aixecar l’ànim és una feina complicada per l’entrenador, en Jonathan, però tenint en compte el seu nivell i tal com gestiona de bé el vestidor ho sabrà tirar endavant.


Des de la directiva, us esperàveu una primera volta tan bona?

La primera volta va sorprendre, l’objectiu era i continua sent mantenir-se a Segona B i evidentment va ser una il·lusió acabar la primera volta entre els tres millors. Va ser esplèndida i no només pels resultats, que van ser molt bons, sinó per la manera de jugar i l’actitud dels jugadors. Ara els equips ens prenen més seriosament i s’està notant. Els rivals són conscients del nostre potencial.

Més enllà dels terrenys de joc, quines són les pròximes metes de la directiva?
A nivell de club, estem treballant de valent per aconseguir que la gent torni al camp, volem que l’afició pugui estar amb nosaltres. Estem treballant en el protocol l’entrada del públic per assegurar el menys risc possible.

Per altra banda, estem dedicant molts esforços en el Futbol Base per aconseguir el nivell que un club com el nostre es mereix. L’entorn, jugadors, entrenadors, pares i mares, és molt positiu i en línies generals tothom està molt content. Darrerament hem dotat al Futbol Base d’un gimnàs gestionat per Global Performance (empresa que gestiona els fisios del club) per fer treballs personalitzats i rehabilitació de lesionats, d’una zona pels entrenadors i una zona de formació i xerrades tècniques.
Cal remarcar, la tendència a que jugadors juvenils entrin en dinàmica del primer equip. Aquest any per exemple hi tenim dos juvenils, l’Hugo del Chicca i Vitalie i l’any passat teníem el Nil i el Jaïr.

Per últim en l’àmbit econòmic l’objectiu és la viabilitat del club, tenint en compte el deute amb la Seguretat Social, que portem arrossegant de l’anterior directiva. Hem de donar gràcies als patrocinadors i col·laboradors, que tot i les complicades circumstàncies, ens han seguit donant suport, amb la qual cosa estem aconseguint aquest equilibri financer. Per això té molt valor el que està fent el primer equip amb les nostres limitacions.

Per últim, quines són les funcions d’un director general dins d’un club de 2aB i quines han estat les teves sensacions en aquest primer any al càrrec?
M’ha tocat viure un moment complicat perquè va ser entrar i als dos mesos va haver-hi la pandèmia. Però dins d’aquesta complicació, estic encantant d’haver aterrat en aquest club, per que dona gust treballar ja que l’entorn i el tracte humà es sensacional. La humanitat d’aquesta directiva, encapçalada pel seu president en Santi Ballesté, fa que l’ambient que es respira tant a la part administrativa com la part esportiva sigui magnífic i sigui la base per fer coses grans, millorant la imatge del club de portes endins i cap a fora.
Les meves funcions són les mateixes que un director general d’un equip de Primera. La diferència és que aquí t’has de multiplicar perquè no tens el personal que si hi ha a l’elit del futbol. La tasca principal és fer la supervisió de tots els departaments: financer, marketing, recursos humans… tot i que en un equip de segona B també realitzes la part operativa en cadascun dels departaments. La clau de l’èxit és ser eficient en tots aquests departaments i en això és en el que estem treballant.

Oriol Muñoz